SANDLAND BRYGGE

Sandland er en idyllisk liten plass i Loppa kommune. Kommunen har sitt navn etter øya Loppa, som er av norrønt og betyr «hand». Her trives både store og små tett på havet og naturen.

SANDLAND BRYGGE

Sandland er en idyllisk liten plass i Loppa kommune. Kommunen har sitt navn etter øya Loppa, som er av norrønt og betyr «hand». Her trives både store og små tett på havet og naturen.

VERTSKAPET

STINA

Stina er vertskap på Sandland Brygge. Hun driver stedet med stødig hånd sammen med sin mann, Steinar.

Kjennetegn:
«Sjefen», lun, varm, kjapp i replikken, godt humør, styrer med hard hånd, orden i sysakene og
lander prosjektene til Steinar.

STEINAR

Steinar er andre halvparten av vertskapet på Sandland Brygge. Han ønsker velkommen i Sandland «bunaden» – kapteinslue og islender.

Kjennetegn:
Sosial, glad i mennesker, glimt i øyet, kreativ, prosjektestarter (Stina fullfører) og på Sandland er det egne «Steinar Rules» som gjelder.

FRA FISKE TIL REISELIV

Historien om Sandland Brygge startet i 1874 da Sandland ble et stort handelssted. Johan Edvard Buck, tippoldefar til Steinar Halvorsen som driver stedet i dag, etablerte seg med butikk og handel av tørrfisk og saltfisk på stedet som nå er Sandland Brygge.

Han bygde opp bedriften med flere fiskebruk og på tidlig 1900 – tallet var dette en av Finnmarks største bedrifter. Edvard Buck som han ble kalt hadde også et stort gårdsbruk.

Da motorfartøyene kom i bruk kjøpte bedriften båten M/S ANNA som ble brukt både til frakt og fiske. Senere ble M/S FARMAND bygget på Sandland og deretter kom fiskebåten M/S KOBBEN. I 1895 fikk Sandland postkontor og i 1913 kom telefonen som gjorde at all kommunikasjon ble samlet hos Buck.

Birgithe Margrethe var en av Buck sine 9 barn. Hun giftet seg med Toralf Lyngmoe som hadde vært i Edv. Bucks tjeneste siden 1912. Da Johan Edvard Buck døde i 1921, ble Thoralf Lyngmoe eneinnehaver av forretningen. Da Thoralf pga. høy alder trakk seg ut av handelsvirksomheten i 1966, ble den overtatt av Steinar’s bestefar, fostersønnen Ole Grønnum under firmanavnet Edv. Bucks eftf A/S. Virksomheten er nå knyttet bare til Sandland.

Bestefar Ole Grønnum drev firmaet frem til 1974. Fiskebruket har etter dette hatt flere forskjellige eiere frem til 2010.

I 2010 kjøpte Steinar og Stina Halvorsen stedet. 8. mai 2011 kom de første gjestene og i juni samme år var alle 5 leilighetene ferdige. En ny æra var startet.

  FAMILIE

  Det er deilig å være en familie på Sandland Brygge. I trygge omgivelser er det lek og hygge for både store og små. Å gå på krabbejakt er alltid spennende og å løpe på stranden likeså.

  Alt tilrettelagt på ekte vis – slik vi liker det.

  STRAND

  Om sommeren ser stranden på Sandland helt hvit ut. Kanskje er det derfor Sandland Brygge omtales som den hvite perle? Stranden er perfekt til plukking av skjell og til lek – også til bålkos med kjæresten, venner eller andre du vil være sammen med.

  BRYGGE

  Kaien på Sandland Brygge er noe for seg selv. Når du spaserer mot fiskemottaket legger man merke til noe spesielt. Her er det nemlig laget omriss av de største kveitene som er tatt på Sandland Brygge. Man undres på hva som skjer når kaien er «fullbooket» av kveiter…

  SANDLAND BRYGGE
  1. Resepsjon  |  2. Leiligheter  |  3. Det «Blå Huset»  |  4. Grillhytten  |  5. Sauna  |  6. Brygge, sløyehall og tørkerom |  7. Båthavn  |  8. Stranden |  9. Hurtigbåtkaien
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  1

  Resepsjon

  2

  Leiligheter

  3

  Det «Blå Huset»

  4

  Grillhytten

  5

  Sauna

  6

  Brygge, sløyehall og tørkerom

  7

  Båthavn

  8

  Stranden

  9

  Hurtigbåtkaien

  10

  Kveite? Denne vei!